Shiatsu helpt!

 Als behandelaar heb ik jaren Shiatsu   toegepast. In 1982 volgde ik de cursus bij   Dennis Binks Doctor in de Shiatsu. De   grondlegger van de Shiatsu volgens   Tokujiro  Namikoshi. Het Namikoshi systeem   is door het Japanse ministerie van   volksgezondheid erkend.

 Shiatsu is een behandelmethode, die wordt   toegepast met vooral de duimen. Ook   gebruiken we op bepaalde gebieden de   handen of de vingers.

 De Shiatsubehandeling doet een beroep op   de eigen genezingskracht van de mens.   Wanneer de energie op de juiste manier   aangezet of gestuurd wordt krijgt het   zelfgenezingsproces de beste kansen.

Join Now

Meld U vandaag nog aan!

De cursusleider is fysiotherapeut, manueeltherapeut, hij heeft reflexzonetherapie, bindweefselmassage,hypnotherapie en shiatsu gedaan vanuit zijn eigen praktijk. Nu hij gepensioneerd is wil hij graag zijn kennis delen. Zijn focus zal Shiatsu zijn, omdat deze methode eenvoudig te leren en voor iedereen toegankelijk is.
Hij is Kwan Nyom Master is de Hapkido. Hiermee is hij een van de vier masters wereldwijd (2019). In deze methode van zelfverdediging is, net als bij de Shiatsu, sprake van een hollistische benaderingswijze. De jaren lange training in de martial arts hebben een bijzondere verrijking gegeven. Hetgeen zijn weerslag heeft op de inzichten mbt healingen en vs.

 

Met behulp van de wervelkolom kunnen we de plaatsing van de duimen inzichtelijk maken.

De cursus wordt gegeven op de Kwan Nyom Hapkido Academie.

Shiatsu-punten. Deze punten komen uiteraard aanbod. Evenals zaken als Anamnese, inspectie en de energieklok.